FOGLALÁSI FELTÉTELEK

Foglalás menete

Foglalást az ajánlatkérő űrlap segítségével, vagy közvetlenül küldött e-mailben, továbbá telefonon keresztül lehetséges indítani. 

A kapcsolatfelvételt követően Kolléganőnk tájékoztatja Önt az aktuálisan elérhető időszakokról és apartmanokról, valamint minden kérdésre örömmel válaszol, ami a foglalással kapcsolatban felmerült Önben.

Foglalás módosítása, lemondás

A foglalás módosítása, lemondása kizárólag írásban lehetséges. 

A befizetett előleget nem áll módunkban visszatéríteni.

Az érkezést megelőző 21. napig befizetett teljes összeget az ezt követő lemondás esetén nem áll módunkban visszatéríteni.

Érkezést megelőző 21 napon belül a foglalás átruházására van lehetőség.

Érkezést megelőző 21. napig a foglalás módosítása a szabad kapacitások függvényében díjmentesen lehetséges, azonos díjkategóriába tartozó időszakban választott időpontra.

3 napon belüli lemondás, illetve meg nem jelenés esetén 100% kötbért számítunk fel.

Korábbi távozás esetén is a megrendelt szolgáltatás fizetendő.

Fizetés

A megrendelt szolgáltatások ellenértékét a foglalás visszaigazolásakor részletezett fizetési feltételeknek megfelelően, előre szükséges megfizetni.

A fizetés módja szállásszolgáltatás esetén (pótágy felárral együtt) lehetséges Forint átutalással, vagy SzÉP kártya előlegfizetési opcióval a bankok online felületén keresztül.

SzÉP kártya esetén az OTP és MKB Bank által kibocsátott SzÉP kártyákat tudjuk elfogadni.

A fizetés módja SUP bérlés esetén lehetséges Forint átutalással.

Egy teljesítést csak egyfajta fizetési móddal tudunk elszámolni (teljesítések: 100% szállásdíj vagy 30% előleg, 70% fennmaradó díj).

Osztott fizetési mód egy teljesítésen belül, nem lehetséges.

A fizetés módja Idegenforgalmi Adó esetén kizárólag Forint átutalás, vagy online bankkártyás fizetés lehet, SzÉP kártyával Idegenforgalmi Adót nem lehet megfizetni.

A befizetett szolgáltatásdíjakról és az Idegenforgalmi adó díjáról, elektronikus (pdf formátumú) számlát állítunk ki, amelyet e-mailben juttatunk el a megrendelő számára. Az ehhez szükséges számlázási adatokat a foglaláskor kérjük megadni.

Bejelentkezés

A szálláshely elfoglalása előtt online bejelentkezés szükséges.

2020. január 1. napjától minden szálláshely-szolgáltatónak kötelessége eleget tenni jogszabályban meghatározott adatszolgáltatási kötelezettségnek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgálatási Központ felé. A bejelentkezés során minden, az apartmanban tartózkodó Vendég köteles a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően, valós személyi adatok (Teljes név, születési hely és idő, lakóhely pontos címe) megadására.

Amennyiben az adatok megadása nem történik meg, az apartmant nem tudjuk biztosítani Vendégeink számára.

Jogszabályi környezet:

Az NTAK működését a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény határozza meg, a részletszabályokat pedig a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény végrehajtásáról szóló 235/2019. (X.15.) Korm. rendelet, valamint a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X.20.) Korm. rendelet tartalmazza.

A 235/2019. (X. 15.) Korm. rendelet 16. §, valamint a 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 4. § (3)-(6a) bekezdése alapján minden szálláshely-szolgáltatónak 2019. december 31-ig szükséges regisztrálniuk az NTAK-ba, majd ezt követően folyamatosan eleget tenni a jogszabályban meghatározott adatszolgáltatási kötelezettségnek.

Érkezés és távozás, az apartmanok elfoglalása

Az érkezés napján az apartman, 16:00-tól foglalható el és a távozás napján az apartmant 10:00-ig szükséges elhagyni.

Korai érkezés és késői távozás nem lehetséges.

Parkolás

A BL Yacht Club területén minden lakáshoz tartozik 1 db, a lakás jelölésével ellátott parkoló.

Az apartman lefoglalása esetén, 1 db személygépjármű parkolása biztosított a tartózkodás időtartamában, a zárt és őrzött Club területén, néhány méterre a lakásoktól.

További autók parkoltatására külön engedély és díjfizetés ellenében van lehetőség.

Kisállatokra vonatkozó szabályzat

A Soleil Apartman Balatonlelle apartmanjaiba és a BL YachtClub területén kisállat tartás engedélyezett.

Kérjük Vendégeinket, hogy amennyiben kisállattal tervezik a pihenést, azt az ajánlatkéréskor vagy foglaláskor legyenek szívesek jelezni számunkra, továbbá kérjük, hogy az alábbi irányelveket legyenek szívesek betartani:

- A BL YachtClub területén kisállat csak felügyelettel, pórázon tartózkodhat.

- A kültéri séták és szaladgálások során keletkező piszkok eltávolításáról a Gazdi köteles gondoskodni.

- A kedvenc az apartmanban, felügyelet nélkül nem tartózkodhat.

- Az apartman területén bárminemű, a kedvenc által okozott kárért a Gazdi teljes anyagi, jogi és erkölcsi felelősséggel tartozik.

Az állattartásra és közösségi együttélésre vonatkozó irányelvek betartása kötelező.

Az aktuális helyi rendeletekről kérjük érdeklődjön a helyi Tourinform irodában.